Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


από την Evi Nikolaidou

Υλικά
 - ½ κιλό ρεβίθια
 - 1-2 ξερά κρεμμύδια
 - 2-3 καρότα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 2 κ σ ταχίνι
- κύμινο
- κάρι
- αλατοπίπερο
 - ελαιόλαδο
 - μαγειρική σόδα
- ½ κ γ ζάχαρη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια.
Τα σουρώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη μαγειρική σόδα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για κανα δίωρο. Τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε μέχρις ότου ξεφλουδιστούν τα περισσότερα.
Τα βάζουμε να βράσουν και τα ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια τα ξαφρίζουμε και τα σουρώνουμε, κρατώντας το νερό τους.


Το νερό που έβρασαν το σουρώνουμε σε λεπτή σίτα.


Στην κατσαρόλα μας βάζουμε αλεσμένα στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα καρότα.


Προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,
Αφού πιουν το ζουμί τους προσθέτουμε το λάδι και τα σοτάρουμε λίγο.
Προσθέτουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε να σοταριστούν καλά, μαζί με το ταχίνι.


Προσθέτουμε το νερό που έβρασαν, πιπέρι, την ζάχαρη, το κύμινο και το κάρι
 Αφαιρούμε το σκόρδο και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να χυλώσει καλά. 
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι , αλατοπίπερο και καλή μας όρεξη!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου