Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



από την Stella Glava
Υλικά
- 7 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 φαρινα απ
- 2 κγ κανέλα
-  2κγ γαρύφαλλο
- 2 κούπες καρύδια
Για το σιρόπι
-  5 κούπες ζάχαρη
- 6 κούπες νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.  


Ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, κανέλα, γαρύφαλλο και τέλος τα καρύδια (χοντρό σπασμένα)
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.


Σιρόπι: Βράζουμε 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.



Κόβουμε και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου