Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΖΕΛΕ



από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια  σιμιγδάλι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
-1 φλούδα λεμόνι
-  κανέλα
- καβουρντισμένα αμύγδαλα 
- 1  δόση ζελέ λεμόνι ή ότι άλλο έχουμε

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον χαλβά σύμφωνα με την κλασσική συνταγή. 


Από πάνω  ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και το ζελέ λεμονιού ή όποια άλλη γεύση προτιμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου