Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΦΑΛΑΦΕΛ



 από την Ελενα Γεωργιου

 Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 200 γρ κουκιά ξερά
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο
-  τζίντζερ
- σκόρδο
- πάπρικα
- κύμινο 
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι κόλιανδρο
-   κρεμμύδι τριμμένο
- φρυγανιά τριμμένη η λίγο αλεύρι
- σουσάμι (προαιρετικό)


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και τα κουκιά για 24 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.


Πλάθουμε σε φαλάφελ και τα βάζουμε σε  ταψί  αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα.


Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου