Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΗΛΟ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 3 καρότα
- 1 πράσινο μήλο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- κάρυ
- αλατοπίπερο
- λάδι
- χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Κομματιάζουμε σε μικρές μπουκίτσες το κουνουπίδι. 
Κόβουμε και τα καρότα, το ξινόμηλο και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα να βράσουν καλύπτοντας τα με νερό. 
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ και τον χυμό λεμονιού.
 Αφού βράσει η σούπας με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας την με λίγο τυρί κρέμα ή γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου