Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ (ΦΑΛΑΦΕΛ)


από την Evi Nikolaidou

Υλικά

- τσιγαρισμένα ρεβίθια
-  μαϊντανό
-  άνηθο
-  αυγό
-   δυόσμο
-  φέτα
-  ολίγην από κεφαλογραβιέρα
-  άλας ολίγον
-  κύμινο
-  πιπέρι
-  κάρυ

Εκτέλεση
Τα ρεβίθια , τα κρεμμύδια και τα καρότα είναι από την συνταγή : ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα ρεβίθια με τα καρότα και τα κρεμμύδια  και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 μεριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου