Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΦΟΙΝΟΚΙΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΑΥΓΟ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
 2 κεφάλια φινόκιο
- 3 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 πράσα
- 2 αυγά
 - 2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τυρί κρέμα η κρουτόν για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά μικρά μικρά κομμάτια.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο.


Αφού μαλακώσουν και πάρουν χρώμα τα πράσα προσθέτουμε και τα φινόκια μαζί με τα καρότα  και συνεχίζουμε το σοττάρισμα. 
Βάζουμε ζεστό νερό αλατοπίπερο  και συνεχίζουμε με τον βρασμό.
Μέχρι να βράσει η σούπα μας χτυπάμε  λίγο τα αυγά και 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γιαούρτι.
Μόλις ανακατευτούν  καλά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι. .


Παίρνουμε λίγο ζωμό από την σούπα μας και  τον προσθέτουμε στο γιαουρτοαυγό μας. Συνεχίζουμε όπως θα κάναμε με το αυγολέμονο..
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε την σούπα λίγο. 
Προσοχή!!! Να μην βράσει επειδή θα κόψει το γιαούρτι.
Σερβίρουμε ζεστή ζεστή με τυρί κρέμα η κρουτόν ή και τα δυό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου