Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙ




από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 75 γρ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ¼  κγ κακουλέ
- 1 βανίλια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Στον χυμό διαλύουμε τις μαγιές και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο. Πλάθουμε το ζυμάρι, να μην κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε καλά μια ψηλή στρογγυλή φόρμα.


Βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.


Περνάμε με τα αυγό την επιφάνεια  και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 170 0
Όταν κρυώσει στολίζουμε κατά βούληση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου