Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


από την Stella Glava

Υλικά για το ρολό

- 800 γρ κιμά ανάμεικτο
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 φέτες ψωμί
- φέτα
- παρμεζάνα
- έμενταλ

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά και ακόμα καλύτερα θα ήταν από την προηγούμενη μέρα να κάτσει στο ψυγείο.
Λίγο λιγότερο αλάτι γιατί έχει και την γέμιση.
Απλώνουμε τον κιμά σε μια λαδόκολλα. Βάζουμε στην μια άκρη τα τυριά της αρεσκείας μας και πιπεριά.

Εγώ έβαλα φέτα, λίγη παρμεζάνα και έμενταλ.
Τυλίγουμε ρολό  προσεκτικά και λίγο σφιχτά με την βοήθεια της λαδόκολλας.


Ετοιμάζουμε τις πατάτες βάζουμε από πάνω το ρολό και ψήνουμε στους  220 βαθμούς 


και λίγο πριν να είναι τελείως έτοιμες οι πατάτες ξετυλίγουμε την λαδόκολλα από το ρολό και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.


Παρατήρηση : μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε, όπως κάνει ο καθένας μας τα μπιφτέκια του, αλλά θα προσέξουμε να μην  έχει πολλά υγρά όπως αυγά, λάδι κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου