Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΚΟΛΥΒΟΖΟΥΜΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 1/2 λίτρα νερό από το στάρι που έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη και έχουμε βράσει
- 250 γραμμάρια βρασμένο στάρι 
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- σταφίδες μαύρες
- σταφίδες ξανθιές
- φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- αλεύρι καβουρντισμένο
- κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- ελάχιστο κύμινο
- ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα
- σουσάμι καβουρντισμένο


Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το καβουρντισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς τα αρωματικά μας και τις σταφίδες με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κολλήσει.
Προσθέτουμε το στάρι.
Όταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Το μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να πήξει.
Μπορούμε να πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου