από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 1/2 λίτρα νερό από το στάρι που έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη και έχουμε βράσει
- 250 γραμμάρια βρασμένο στάρι
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- σταφίδες μαύρες
- σταφίδες ξανθιές
- φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- αλεύρι καβουρντισμένο
- κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- ελάχιστο κύμινο
- ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα
- σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το καβουρντισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς τα αρωματικά μας και τις σταφίδες με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κολλήσει.
Προσθέτουμε το στάρι.
Όταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Το μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να πήξει.
Μπορούμε να πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου