από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι
- 2 με 3 κουταλιές ξύδι η τσικουδιά
- 3 με 4 κουταλιές λάδι
- νερό
- αλάτι
- ζάχαρη
- νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
- τριμμένη γραβιέρα
- λάδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τα χέρια μας και τοποθετούμε το τυρί στην μέση.
Κλείνουμε το κάθε ζυμαράκι και το ξανακάνουμε μπαλάκι.
Το ανοίγουμε με νισεστέ σε πίτα λεπτή.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι λάδι και ψήνουμε την πίτα.
Θα μπορούσαμε αντί γραβιέρας να βάλουμε φέτα η μυζήθρα οπότε θα μπορούσαμε να τις φάμε με μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου