Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι 
- 2 με 3 κουταλιές ξύδι η τσικουδιά
- 3 με 4 κουταλιές λάδι
- νερό
- αλάτι
- ζάχαρη
- νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
- τριμμένη γραβιέρα
- λάδι


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τα χέρια μας και τοποθετούμε το τυρί στην μέση.


Κλείνουμε το κάθε ζυμαράκι και το ξανακάνουμε μπαλάκι.
Το ανοίγουμε με νισεστέ σε πίτα λεπτή.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι λάδι και ψήνουμε την πίτα.
Θα μπορούσαμε αντί γραβιέρας να βάλουμε φέτα η μυζήθρα οπότε θα μπορούσαμε να τις φάμε με μέλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου