Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ



από την Stella Glava

Υλικά
- 4 αυγά
- 125 γρµ. βούτυρο
- 6-7 φέτες αλλαντικά κομμένα σε κύβους
- 2 ½ φλ. τυριά τριμμένα
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πιπεριά ή μυρωδικά πχ ρίγανη κτλ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα 


και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, 


έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου