Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- φέτα κομμένη σε κύβους
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- σουσάμι
- λάδι
- μπαλσάμικο


Εκτέλεση

Κόβουμε την  μελιτζάνα σε κύβους τις ξεπικρίζω και αφού τις αλατίσω και λαδώσω τις πασπαλίζω με καπνιστή πάπρικα.
Τους ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς χωρίς όμως να μου καούν.
Κόβω την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και το κρεμμύδι το κόβω στα 4 και μετά τα ψιλοκόβω.
Σε τηγάνι ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι να μαραθούν και προσθέτω λάδι για να σωταριστούν ελαφρώς.
Προσθέτω και το κουκουνάρι και τον άνιθο.
Σβήνω με μπαλσάμικο και αφήνω να καραμελώσουν λίγο.
Προσθέτω και τους κύβους της μελιτζάνας ανακατεύω και σβήνω με λίγο μπαλσάμικο ακόμα.
Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω την φέτα και την πιπεριά Φλωρίνης,
Περιχύνω την σαλάτα με λάδι και λίγο κρέμα μπαλσάμικο και πασπαλίζω με σουσάμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου