από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- φέτα κομμένη σε κύβους
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- σουσάμι
- λάδι
- μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Κόβουμε την μελιτζάνα σε κύβους τις ξεπικρίζω και αφού τις αλατίσω και λαδώσω τις πασπαλίζω με καπνιστή πάπρικα.
Τους ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς χωρίς όμως να μου καούν.
Κόβω την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και το κρεμμύδι το κόβω στα 4 και μετά τα ψιλοκόβω.
Σε τηγάνι ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι να μαραθούν και προσθέτω λάδι για να σωταριστούν ελαφρώς.
Προσθέτω και το κουκουνάρι και τον άνιθο.
Σβήνω με μπαλσάμικο και αφήνω να καραμελώσουν λίγο.
Προσθέτω και τους κύβους της μελιτζάνας ανακατεύω και σβήνω με λίγο μπαλσάμικο ακόμα.
Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω την φέτα και την πιπεριά Φλωρίνης,
Περιχύνω την σαλάτα με λάδι και λίγο κρέμα μπαλσάμικο και πασπαλίζω με σουσάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου