Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ


από την Stella Glava


Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
 - 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Για το σιρόπι
- : 2 ½  κούπες νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι 7-8 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.


Όσο ψήνονται τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις βγάλουμε τα φύλλα περιχύνουμε την κρέμα να πάει παντού 


και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Σιροπιάζουμε με ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου