Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό 
- 1  κιλό κολοκυθάκια
- 4-5 μανιτάρια
- 2 ντομάτες ώριμες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- κάρυ
- μαϊντανός

Εκτέλεση
Σε λίγο λάδι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα βάζουμε και το κρέας και το ροδίζουμε.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν το κάνουμε στην χύτρα 25 λεπτά είναι υπεραρκετά.
Μόλις γίνει το κρέας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά  βράζοντας τα λαχανικά μας χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό. 
Στην χύτρα αρκεί να σηκωθεί η βαλβίδα και κλείνουμε το μάτι.
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου