Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ





από  την Stella Glava

Υλικά
- 500 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κοφτό κ .γλ. κανέλα
- ½  κ. γλ. γαρίφαλο
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 160 γρ. χυμό πορτοκάλι
- ½  κ. γλ. σόδα
- 150 γρ γάλα
- 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μίγμα μας όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε σε μεγάλη φόρμα ή ταψάκι με λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στην χαμηλή σχάρα για 50 λεπτά με 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι.
Αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα ωρίτσα και μετά ξεφορμαρουμε.


Παρατήρηση : όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου