Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτελίνια
- 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο πικάντικο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- καπνιστή πάπρικα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα στραγγίζουμε.
Έχουμε ψιλοκόψει τη πιπεριά και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι του τόνου.
Προσθέτουμε και τον τόνο να τσιγαριστεί ελαφρώς.
Ανακατεύουμε τον τόνο με τα τορτελίνια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου