Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΟΥΠΑ



από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis



Υλικά
- 4 κούπες νερό
- ¾  κούπες τραχανά
- λάδι περίπου 1/3 κούπας
- φέτα για γαρνίρισμα... ( την βρίσκω εξαιρετική επιλογή )

Εκτέλεση
Η εκτέλεση έχει ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξετε....
Περιμένουμε να βράσει το νερό, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και τέλος τον τραχανά και αρχίζουμε συνεχές ανακάτεμα...
βλέπετε αυτός ο ρημαδοτραχανάς (υπάρχει η λέξη; ) έχει την τάση να σβολιάζει ...
εσείς όμως μην πτοείστε...ανακάτεμα για περίπου θα έλεγα 10 με 15 λεπτά... 
και μετά στο πιάτο με το τυράκι από πάνω, σε κύβους παρακαλώ, έτσι για να νιώθετε την πανδεσία των γεύσεων.
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου