Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- φύλλα κρούστας
- βιτάμ
- ζαχαρούχο
-νερό
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα κρούστας σουφρωμένα μέσα στο ταψάκι ,ρίχνουμε ένα βιτάμ λιωμένο από πάνω και το ψήνουμε για 15 λεπτά να γίνει τραγανό στους 180 βαθμούς.


Έπειτα κάνουμε ένα μείγμα ζαχαρούχο και 2 μέρη νερό και το περιχύνουμε στο ταψάκι μας.






Το ξανά βάζουμε στο φούρνο περίπου για 45 λεπτά. 

Το απολαμβάνουμε με άχνη και κανέλα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου