από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- λάδι
- λίγο σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ζωμός κρέατος (με 1 κύβο)
- πιπέρι
- γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο στο λάδι προσέχοντας να μην μαυρίσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα με το σκόρδο και μαραίνονται και αυτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό.\
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 25 με 30 λεπτά.
Τα περνάμε όλα από το μπλέντερ και γίνεται μια σούπα βελουτέ.
Την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο γιαούρτι και κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου