Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- λάδι
- λίγο σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ζωμός κρέατος (με 1 κύβο)
- πιπέρι
- γιαούρτι 


Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο στο λάδι προσέχοντας να μην μαυρίσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα με το σκόρδο και μαραίνονται και αυτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό.\
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 25 με 30 λεπτά.
Τα περνάμε όλα από το μπλέντερ και γίνεται μια σούπα βελουτέ.
Την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο γιαούρτι και κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου