Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ







από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

 - 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 μεγάλη ντομάτα όχι πολύ ώριμη
- 1 πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι
- 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- φρέσκο κόλιανδρο
- χυμό από 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια
- αλατοπίπερο  

Εκτέλεση
Παίρνουμε την σάρκα από τα 2 αβοκάντο και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση του .


Σερβίρουμε  στο εξωτερικό μέρος του αβοκάντο

Παρατήρηση : Η συνταγή είναι από το Μεξικό ,  πειραγμένη λίγο, προσθέτοντας γιαούρτι για να έρθει πιο κοντά στην Ελληνική κουζίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου