Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ½ κούπα φακές
- λάχανο άσπρο
- λάχανο κόκκινο
- καρότα
- ρεπάνι άσπρο
- 1 αβοκάντο
- αλάτι
- λάδι
- χυμό λεμονιού
- μαϊντανός

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές  να κρατάνε λίγο, να  μην λιώσουν.
Τις αφήνουμε στην άκρη αφού τις σουρώσουμε και ψιλοκόβουμε τα λάχανα , το αβοκάντο, τον μαϊντανό
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και το ρεπάνι. 
Ανακατεύουμε με τις φακές και αλατίζουμε. 
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ελιές/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου