Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΛΑΛΑΓΚΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ









από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

- 2 αβγά
- ½  φλιτζανάκι σπορέλαιο
- ½  φλιτζανάκι γάλα
- ½  κούπα του χλιαρό νερό
- φαρίνα περίπου μισό πακέτο (250 γρ.)
- τυρί φέτα τριμμένο
- κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά .
Ρίχνουμε σιγά σιγά τόση φαρίνα, ώστε να φτιάξουμε ένα χυλό σαν του κέικ περίπου.


Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα κ το κασερακι ανακατεύουμε και αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο.
Βάζουμε λάδι σε τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε εδώ κι εκεί κουταλιές από το χυλό.


Μόλις ροδίσουν απ΄ τη μια μεριά, γυρίζουμε κι από την άλλη.


Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το παραπανίσιο λάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου