Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 4 αυγά
- 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
- λίγη φέτα 
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κέρατο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις τρυφερές άκρες από τα σπαράγγια σε κομμάτια περίπου 4 με 5 εκατοστά και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. 
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. 


Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το μείγμα αυγών –γιαουρτιού στα σπαράγγια. 
Βάζουμε και τον μαϊντανό και τις πιπεριές ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. 


Θρυμματίζουμε και την φέτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε.


Σε αντικολλητικό ταψάκι ψεκάζουμε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. 


Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου