Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑΚΙ





από την Kiki Giorgos Mino 


Υλικά

- 10 αυγά
- 50ml γάλα
- 100 γρ φέτα
- 2 φέτες μοτσαρέλα
- 2 φέτες γαλοπούλα
- πιπεριά κόκκινη και  πράσινη
- 50 γρ κομμένες ελιές
-πιπέρι
- κουρκουμά
- καπνιστή πάπρικα
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαριναπ

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και  τα βάζουμε στο γαστράκι.


Σε προθερμασμένο φούρνο  μια ώρα περίπου στους 200...ανάλογα και  τον φούρνο 

Παρατήρηση : υλικά εννοείται βάζουμε ότι μας αρέσει 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου