από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- Μαρούλι χοντροκομμένο
- μανιτάρια
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- ζωμός ζεστός με κύβο κνορ
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγό
- χυμός λεμονιού
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα 4.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τον άνιθο και το αλατοπίπερο.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσουν και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα.
Μόλις μαλακώσουν τα μαρούλια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο μας χτυπώντας το αυγό το λεμόνι και το αλεύρι και αφού προσθέσουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου