Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ




από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
-πράσα
- λουκάνικο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- ελαιόλαδο
- καπνιστή πάπρικα
- ½   κ γ κουρκουμά
- ½ ποτήρι νερό
- ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα πράσα. Όταν αχνιστούν ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα και προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μόνο τα κρεμμύδια για 2 λεπτά.
 Μετά προσθέτουμε τον κουρκουμά, το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί .
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τοποθετούμε και το λουκάνικο.
Ψήνουμε στους 200  0  για μισή ώρα. Γυρίζουμε το λουκάνικο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για  άλλη μισή ώρα. 


Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου