Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο κανταϊφιού
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές στέβια κρυσταλλική
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- σταφίδες
- βούτυρο φρέσκο
- κράνμπερι

Για το σιρόπι

- 1 ποτήρι νερό
- μισό ποτήρι στέβια κρυσταλλική
- μέλι
- λίγο λεμόνι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε στο μίξερ τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Προσθέτουμε την στέβια και την κανέλα με το γαρύφαλλο καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το φύλλο.
Το πιέζουμε να πατικωθεί και το ραντίζουμε με βούτυρο.
Απλώνουμε τα υλικά της γέμισης.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε με βούτυρο.


Έχουμε έτοιμο το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου