από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλο κανταϊφιού
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές στέβια κρυσταλλική
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- σταφίδες
- βούτυρο φρέσκο
- κράνμπερι
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό
- μισό ποτήρι στέβια κρυσταλλική
- μέλι
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μίξερ τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Προσθέτουμε την στέβια και την κανέλα με το γαρύφαλλο καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το φύλλο.
Το πιέζουμε να πατικωθεί και το ραντίζουμε με βούτυρο.
Απλώνουμε τα υλικά της γέμισης.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε με βούτυρο.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου