Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
- φέτα λιωμένη με το πιρούνι
- ρεγγάτο τριμμένο
- γκούντα τριμμμένη
- πιπέρι
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 αυγό
- λάδι


Εκτέλεση

Ξαίνουμε το φύλλο κανταϊφι.
Ετοιμάζουμε τα τυριά σε ένα μπόλ.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι φύλλο κανταϊφι και το πιέζουμε με τα χέρια μας.
Το λαδώνουμε και ρίχνουμε την μπεσαμέλ με τα τυριά.
Σκεπάζουμε τα τυριά με φύλλο κανταϊφι το πιέζουμε ελαφρώς και το λαδώνουμε ραντίζοντας το και με λίγο γάλα.



Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 για 10 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου