Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ




από την Stella Glava

Υλικά 


Για την βάση
- ψητές ή τηγανιτές μελιτζάνες
- ψητά ή τηγανιτά κολοκυθάκια
Για τον κιμά
-  1 κιλό κιμά μοσχαριού
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½  ματσάκι μαϊντανό
- σάλτσα ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες περίπου .
- 1 αυγό
- 50 γρ φρέσκο βούτυρο
- μπόλικα τυριά της αρεσκείας μας  ( χρησιμοποίησα έμενταλ τριμμένο , και φέτα  

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά για την βάση. Ετοιμάζουμε και τον κιμά
Βράζουμε τις πατάτες αφού τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια.  με αλάτι
 Μόλις  βράσουν καλά στραγγίζουμε και πατάμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι.
ανακατεύουμε και το αυγό με το βούτυρο
Προσθέτουμε και μπόλικα τυριά της αρεσκείας μας. Να γίνει αλοιφή ο πουρές..
Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα λαχανικά, τον κιμά και τον πουρέ. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Παρατήρηση : Λάδι δεν χρησιμοποίησα καθόλου αλλά αυτό είναι προαιρετικό αν θέλουμε τσιγαρίζουμε κανονικά με  λάδι τον κιμά  κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου