Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - πατάτες φρέσκες μικρές σε μέγεθος
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά με ένα σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βράζουμε τόσο, όσο να κρατάνε λίγο. Τις σουρώνουμε και έτσι όπως είναι ζεστές μία μία τις πατάμε με ένα ποτήρι ή ένα πιατάκι ή ότι μας βολεύει , μέχρι να πατηθούν  λίγο.


Τις βάζουμε στο ταψάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι, επειδή θα μπει και η παρμεζάνα. 


Ψεκάζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. 


Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και τις αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. 


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου