Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ






από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 ½  κούπα μαρμελάδα
- 4 κούπες αλεύρι φαριναπ

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με την μαρμελάδα. 
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και μόλις είναι έτοιμο βάζουμε λίγο στο ψυγείο για να σφίξει το βούτυρο.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα ανάλογα τον φούρνο.
Παρατήρηση : χρησιμοποίησα μαρμελάδα με στ;eβια για πιο υγιεινή εκδοχή. Μπορούμε και με μαρμελάδα με φρουκτόζη κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου