Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

CAP CΑKΕS



από την Stella Glava

Υλικά
-  100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-  2 αυγά
- εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
Για την βουτυρόκρεμα

-  200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. χρώμα ζαχαροπλαστικής


Εκτέλεση
Λιώνουμε λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Η συνταγή βγάζει 10 καπ κέικ.

Ετοιμάζουμε τώρα την βουτυρόκρεμα
 Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν για 15 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμα.
Τέλος, βάζουμε το frosting μέσα σε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου