Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ





 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια φρέσκα
-  2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-  ¼  φλιτζανιού τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
-  1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-  2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
-  ¼  τσαγιού χυμό λεμόνι
-  λίγο ξύσμα από  λεμόνι
- 1/3  φλιτζανιού τσαγιού άσπρο κρασί
- 2 κ σούπας ξύδι βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τότε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε τα βράσουν ακόμα 5 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 4 λεπτά ξεσκέπαστα σε δυνατή φωτιά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όταν κρυώσει είτε τα σερβίρουμε είτε τα βάζουμε σε βάζο και τα διατηρούμε πολλές μέρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου