Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πλοκάμια χταποδιού
- κάπαρη
- αγγουράκια τουρσί
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- λάδι
- ξύδι


Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα πλοκάμια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα πλοκάμια χωρίς νερό  να βράσουν.
Το χταπόδι θα βγάλει αρκετά υγρά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Το αφήνουμε να μαλακώσει και αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.
Έχουμε ψιλοκόψειτο τα κρεμμυδάκια και το αγγουράκι τουρσι.
Σε μπολ βάζουμε το χταπόδι με τα λαχανικά ρίχνουμε λάδι και ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου