Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
- 2 καρότα ξυσμένο στον τρίφτη
- 3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σος γιαουρτιού
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατατούλες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε  και τις μεταφέρουμε σε μπολ.
Με το ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με λίγο νεράκι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες.
Προσθέτουμε  τα καρότα, μερικά ρεπανάκια, μαϊντανό ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.


Χτυπάμε στο multi τα αυγά  με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξίδι και τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε  το μίγμα με το γιαούρτι, και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνουμε  τη σαλάτα.


Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα ραπανάκια και λίγο ακόμη φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου