Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ


από την Effie Tsitsika

Υλικά
- 150 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
-  1 βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 400 γρ αλεύρι
-  2 κ.σ. κακάο

 Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με την άχνη. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια κ στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε και κόβουμε με κουπ πατ καρδιές.
Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις άσπρες καρδιές ανάποδα και τις καφέ τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε αριστερά και δεξιά για αυτάκια.
Στη μέση βάζουμε 1 ζαχαρωτό για μύτη και σταγόνες κουβερτούρας για μάτια. Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα τα μάγουλα και ψήνουμε στους 175 για 10 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου