Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ



από την Lena Myrto Trifylli

Υλικά

- κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- κουρκουμάς
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- κατίκι
λάδι μαϊντανού


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε τον κουρκουμά το καρυ και το κουνουπίδι και το αλατοπίπερο.
Μόλις βράσει το περνάμε από το μίξερ και το σουρώνουμε για να φύγουν τα χοντράδια και να γίνει η σούπα βελουτέ.
Εννοείται πως χρησιμοποιούμε και το ζωμό από το κουνουπίδι.
Αφήνουμε να πάρει βράση για να πήξει λίγο.
Την σερβίρουμε με λάδι μαϊντανού και 1 με 2 κουταλιές κατίκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου