Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



από την Κυραννα Πελλα

Υλικά


- 400 γραμμάρια  αλεύρι - 100 γραμμάρια  κορν φλάουρ- 1 φακελάκι μαγιά - 1 κουταλάκιο του  γλυκού αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού . ζάχαρη- 350. γραμμάρια νερό 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το νερό τη  μαγιά την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά να δράσει η μαγιά χωρίς το βάρος από το αλεύρι΄
Ρίχνουμε και  το αλεύρι με το κορν φλαουρ το χτυπάμε ελαφρά κ το σκεπάζουμε να φουσκώσει.
Σε 20 λεπτά περίπου είναι για τηγάνισμα
Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου