Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5 μπουτάκια από κοτόπουλο
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε χοντρά κομμάτια
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κρατάει λίγο μαζί με τα κρεμμύδια. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. 
Προσθέτουμε και τα κομμάτια της κολοκύθας , αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο από τον ζωμό που έβρασε το κρέας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0  μέχρι να ψηθεί και η κολοκύθα.



Παρατήρηση : με τον ζωμό που περισσεύει φτιάχνουμε ωραίες σούπες ή πιλάφι

Καλή μας όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου