Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΚΕΙΚ CASUTERA η CASTELLA



από την Effie Tsitsika

Υλικά
-  5 ασπράδια αυγών
-  5 κρόκοι αυγών
- 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 ½  κ. γ λ. μέλι ανακατεμένο με 2 ½   κ. γ λ. νερό βραστό.
- βανίλιες (προαιρετικές)


 Εκτέλεση
Χτυπάμε αρκετή ώρα τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα το αλεύρι και τέλος το μέλι. Αν θέλουμε προσθέτουμε βανίλιες.
Ψήνουμε στους 165 0 για κανένα 10 λεπτο

Παρατήρηση : Η συνταγή είναι από την Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου