Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ








από  την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 
 - 3  πατάτες μεγάλες
- 5-6 μανιτάρια λευκά μεγάλα
- 3 κρεμμυδάκια πράσινα
- λίγο γάλα
- 150 γρ  περίπου γραβιέρα τριμμένη
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στην μέση. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό  τους και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. 
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι  και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια  που τα έχουμε ψιλοκόψει και σε λίγο προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. 
Αφού βράσουν και εξατμιστούν τα υγρά , περιμένουμε να κρυώσουν λίγο. 
Σε ένα μπολ βάζουμε το εσωτερικό από τις πατάτες που το έχουμε λιώσει με το πιρούνι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια. 
Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και το βάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε 


Βάζουμε και την περισσότερη γραβιέρα και λίγο γάλα, τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Βάζουμε στις πατάτες λίγο από το τυρί και γεμίζουμε με την γέμιση. Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα. 


Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας, περίπου 15 με 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου