Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΤΣΟΥΚΝΙΔΟΡΥΖΟ


από την Στέλλα Γίδαρη


Υλικά
- παπαρούνες
- τσουκνίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
- ντοματοχυμό
- ρύζι Καρολίνα
- χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Μαζεύουμε παπαρούνες (πριν βγάλουν μίσχους και λουλούδια) και τσουκνίδες. Τις καθαρίζουμε και τις ζεματάμε. 
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα χόρτα.
Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και τον  ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε νερό και βράζουμε για λίγη ώρα.
Προσθέτουμε ρύζι Καρολίνα ( μισή ποσότητα από το νερό που είχαμε βάλει ) και βράζουμε για 15 λεπτά.
Κλείνουμε το μάτι ( της κουζίνας, όχι το δικό μας) και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας, αν θέλουμε και λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου