Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από την Stella Glava

Υλικά

- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- πάπρικα
- σκόνη σκόρδο
- μουστάρδα
- κέτσαπ
- λεμόνι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το κουτάκι μπύρας, αδειάζουμε το μισό σε ένα μέρος.
Τυλίγουμε το κουτάκι με αλουμινόχαρτο αφήνοντας ανοιχτή την τρυπούλα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και κάνουμε καλό μασάζ μέσα και έξω το κοτόπουλο.
Το τοποθετούμε στο κουτάκι.
Κόβουμε πατάτες και τις μαρινάρουμε με ότι εκεί περισσέψει από το μείγμα και προσθέτουμε λίγο λεμόνι, ρίγανη και λίγο λαδάκι. 



Ψήνουμε για 1 ½   περίπου ώρα στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου