Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕΛΙΟΥ




από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μέλι
- 1 κ σ κανέλα
- 1 ½  κγ σόδα
- 1 κιλό αλεύρι περίπου
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον χυμό, το λάδι {χρησιμοποίησα ελαιόλαδο} και το μέλι. Έπειτα ρίχνουμε την σόδα, την κανέλα και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.



Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου