Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ ΑΛΑΔΩΤΟ





από την Stella Glava

Υλικά
- 350 γρ αλεύρι
-  300 γρ ινδοκάρυδο
- 1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μέλι
- ½  κούπα νερό
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια  
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου