Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ



από την Ελενα Γεωργιου

 Υλικά
- 1 ½ κουτί μπισκότα πτι μπερ
- 1 λίτρο φρέσκια κρέμα
- 4 κ σ ζάχαρη άχνη
- 1 κονσέρβα  φράουλας 
- λίγο γάλα
- λίγο κονιάκ
- φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση

Εκτέλεση
Κρατάμε 4-5 μπισκότα στην άκρη και τα υπόλοιπα τα βουτάμε στο γάλα με το κονιάκ και τοποθετούμε τα μισά σε ένα ταψάκι.
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη μέχρις ότου πήξει πολύ καλά.
Βάζουμε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, από πάνω βάζουμε την κονσέρβα φράουλας.
Μετά  στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Στο τέλος σπάζουμε 4-5 μπισκότα με τα χέρια και τα πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα.
Κόβουμε και τις φράουλες στην μέση και διακοσμούμε το γλυκό μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου