Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από την Stella Glava

Υλικά  
- αρνί
- 1 ½  κιλό περίπου πατάτες
- μανιτάρια
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστο νεράκι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, λάδι, ρίγανη και ένα φλιτζανάκι νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού. 
Στο αρνί βάζουμε αλάτι, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο κάνοντας καλό μασάζ.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 250 βαθμούς.
Μετά ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε σε μια άκρη τα μανιτάρια με λίγο αλάτι και ρίγανη.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα με σαράντα λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου