Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΚΑΠ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ





`από την Stella Glava

Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- ½  κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 γρ. γιαούρτι
- 120 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά υλικά και στο τέλος το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι.


Βάζουμε στα φορμάικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 με 30 λεπτά.
Παρατήρηση : Εγώ έβαλα μισή ζάχαρη καρύδας και μισή καστανή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου