Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΡΑΣΑΤΟ


από την Ελενα  Γεωργιου


Υλικά
-  ½  κιλό κιμάς χοιρινός
- κρεμμύδια
- ντομάτα λιωμένη στο μούλτι
- κουρκουμά
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- κανέλα
- κρασί λευκό
- τυρί (προαιρετικό, της αρεσκείας μας)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για τον κιμά , αφήνοντας τα μπαχαρικά  να τα προσθέσουμε προς το τέλος όπως και τον μαϊντανό. Το μείγμα μας θα έχει αρκετά ζουμιά

 Εν τω μεταξύ βράζουμε και τα μακαρόνια  3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που χρειάζονται, επειδή θα ψηθούν και στον φούρνο. 
Αδειάζουμε τα μακαρόνια μας σε ένα ταψί και προσθέτουμε και τον κιμά. 

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Από πάνω αν θέλουμε πασπαλίζουμε και κάποιο τυρί της αρεσκείας μας , πριν το φουρνίσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου